Hotel Lido gjendet ne qender te qytetit te Durresit, i cili eshte nje qytet qe trashegon sot thesare te historise, kultures dhe arkeologjise shqiptare. Ky qytet mbart thelle ne brendesi nje histori dhe pasuri arkeologjike, vlerat e te cilit e bejne te krahasohet me qytetet me te vjeter dhe me antik te mesdheut. 

Fare prane hotelit ndodhen shume monumente me vlera kulturore si: Amfiteatri, Keshtjella, bazilike dhe mozaike te mrekullueshem, mozaiku i Bukuroshes se Durresit, mozaiku i Erosit, mozaiku i Hipokampit, mozaiku i Orfeut. Mozaiku i Pallatit te Sportit si dhe shume kulte si Aferdites, Demestres, Artemisit, Faltorja Pagane, Bazilika ne Arapaj, Kisha e Shen Ndout, Xhamia Fatih. 

Vizitoret e Durresit kane mundesine te vizitojne dhe Muzeun Arkeologjik si deshmitar i lashtesise te nje qyteti te themeluar ne vitin 627 p.k. nga mbreti Epidamos me nje jetegjatesi 2631 vjecare.